34 STANOVANJ V DUNAJSKEM VOGALU

Kakovostno bivanje ob mestni vpadnici

S pametnim obračanjem 32 stanovanj in razmeščanjem po prerezu dobi večina stanovanj zelo dobre bivalne razmere, čeprav je objekt postavljen ob glavni mestni ulici. Visoko raven bivanja dopolnjujejo parkirišča, zasebni vrt s skulpturo in mali urbani park.
Poslovni prostori in manjša stanovanja so obrnjeni proti ulici, večja stanovanja pa so obrnjena stran od prometnice. Po vsej stavbi si logično sledijo različni stanovansjki tipi, ki jih na vrhu zaključijo “duplexi” s terasami.
Zastekljena loggia v lesu je podaljšek stanovanja in nekakšen vmesni prostor, ki razmejuje svet “zunaj” od bivanja “notri”. Po potrebi se lahko odpre v balkon.
Kakovost nepremičnine sporoča tudi spretno zasnovano pročelje, ki deluje vsako leto boljše, enotnejše, brezčasno. Stanovanja na Dunajskem vogalu so tako po nekaj letih, kljub izrazitemu padcu povprečnih cen na trgu nepremičnin, obdržala vrednost.
TIP PROJEKTA: naročilo NAROČNIK: Mreža JIT, d. o. o. POVRŠINA OBMOČJA: 2.250 m2 POVRŠINA GRADNJE: 830 m2 SKUPNA POVRŠINA TAL: 6.850 m2 LOKACIJA: Ljubljana, Slovenija LETO PROJEKTA: 2006 PROJEKTNA SKUPINA: Matej Blenkuš, Miloš Florijančič, Marko Studen, Jernej Černe, Katarina Štok, Blaž Rupar STATUS: izvedeno
  • Foto:
    • Bor Dobrin
    • Bor Dobrin
Facebook Na vrh