HIŠA B

Odprtje družinske hiše navzven

S prenovo se je notranjost hiše življenjsko povezala z njeno zunanjostjo.
Terasa ponudi majhni dnevni sobi nujno potreben podaljšek v zunanji prostor, zaradi »tribunskega« stopnišča postane tudi nekakšen vmesnik med notranjostjo in vrtom.
Učinek prenove je kontrastna razlika med novim in obstoječim: jeklo postane konstrukcijski material, titan-cinkova pločevina deluje kot streha in obod, plastificirana prosojna tkanina na jekleni podkonstrukciji dobi vlogo vrtne ograje.
Osrednji motiv dnevnega prostora je kamin, integriran v klop iz grafitno sivega terazza.
Kuhinjski elementi so enostavni, očiščeni nepotrebnih potez, vzdržljivi in prilagojeni pogosti uporabi.
Novo stopnišče je funkcionalen povezovalni dodatek, vsadek, ki popolnoma spremeni delovanje cele hiše - etaže so po prenovi med seboj ločene, vsaka zase deluje kot svoj svet.
TIP PROJEKTA: Naročilo NAROČNIK: Zasebni LOKACIJA: Kranj, Slovenija LETO PROJEKTA: 2005 PROJEKTNA SKUPINA: Marko Studen STATUS: Izvedeno
Facebook Na vrh